SAFE-SI na Facebooku
ZA ODRASLE    ZA MLADE  

  Najdete nas tudi na:
TwitterYoutubee-mailRSS

Novica Apple predstavlja trgovino z aplikacijami za otroke (Kids app store)
Datum vnosa novice 12.12.2013
Besedilo

Na veselje staršev je Apple ustvaril nov segment v njihovi prodajalni aplikacij, in sicer »Kids«, kjer so aplikacije namenjene otrokom. Razdeljene s v tri starostne skupine: 5 let in manj, od 6 do 8 let in od 9 do 11 let.

Apple je oddelek aplikacij za otroke prvič predstavil poleti na svetovni konferenci razvijalcev, kjer so prvič predstavili tudi operacijski sistem iOS 7. Apple po novem dovoljuje otrokom, mlajšim od 13 let, da si v okviru izobraževalnih institucij ustvarijo uporabniški račun iTunes.

Starši imajo tako zagotovitev, da aplikacije, ki so dosegljive otrokom mlajšim od 13 let, sledijo normativom ameriškega zakona o zaščiti zasebnosti otrok na spletu (COPPA). Ta določa, da razvijalci aplikacij ne smejo zahtevati osebnih podatkov otrok, prav tako aplikacije ne bodo zbirale podatkov za ciljane oglase. Aplikacije ne smejo prenašati ali deliti osebnih podatkov brez soglasja staršev.

Poleg tega, da morajo biti izpolnjene zahteve o jasni politiki zasebnosti, pa aplikacije v tem oddelku ne smejo vsebovati oglasov, ki od otrok zahtevajo kakršnokoli in-app aktivnost, prav tako morajo zahtevati privolitev staršev, pri povezavah, ki vodijo izven aplikacije na splet ali v drugo programsko opremo, ki omogoča nakupe izven aplikacije.

Do aplikacij namenjenim otrokom lahko dostopate skozi iTunes, tako da kliknete na seznam kategorij in izberete »Kids«.

Vir in foto: bewebsafe.net

Print

Novice (1879)

Stran:
Spletno mesto Safe.si uporablja piškotke. Uporabljamo jih za razločevanje med obiskovalci in za štetje obiskovalcev. Uporabljamo lastne piškotke in piškotke storitve Google Analytics. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. Če boste nadaljevanjali z brskanjem po spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Piškotke lahko vedno izbrišete v svojem brskalniku.

Se strinjam / skrij to sporočilo      Več o piškotkih