SAFE-SI na Facebooku
ZA ODRASLE    ZA MLADE  

  Najdete nas tudi na:
TwitterYoutubee-mailRSS

Novica Twitter razveljavil spremembe blokiranja
Datum vnosa novice 16.12.2013, 09:00
Besedilo

Twitter je razveljavil spremembe na področju blokiranja drugih uporabnikov le dan po tem, ko jih je uvedel. Spremembe so dovoljevale blokiranim uporabnikom, da še naprej vidijo tvite in komunicirajo z uporabniki, ki so jih blokirali, kar je sprožilo proteste številnih uporabnikov Twitterja. Twitter je zato sporočil, da bo ponovno uveljavil stara pravila, pod katerimi uporabniki ne morejo več slediti uporabniškemu računu, ki jih je blokiral.

Z blokiranjem se uporabniki zavarujejo pred trolanjem (angl. trolling) in žaljivimi komentarji. Za ponovno vzpostavitev starih pravil so se odločili, ker so prejeli številne negativne odzive in kot pravijo »ne želijo uvajati funkcij, zaradi katerih bi se uporabniki počutili manj varne«. Michael Sippey (podpredsednik Twitterja) je v svojem blogu dodal še: »Vsa blokiranja, ki ste jih izvedli do sedaj, so še vedno v veljavi«.

Maščevanje po blokiranju

Twitter je prejel veliko klicev z željo, naj delajo več v smeri preprečevanja spletnega ustrahovanja, še posebej po odmevnih primerih »trolanja«, ko so bili nekateri uporabniki družabnih omrežjih bombardirani z grožnjami in zlorabami.

Podjetje je tako pred kratkim predstavilo gumb za prijavo zlorab "Report Tweet", s katerim se skušajo boriti proti omenjenemu problemu. Sippey je dejal, da je bila prvotna odločitev načina blokiranja poskus nadaljnjega boja v preprečevanju zlorab, ki bi zagotavljala, da uporabniki ne bi izvedeli, da jih je nekdo blokiral.

Blokirani uporabniki (in včasih tudi njihovi prijatelji) so se pogosto maščevali proti ljudem, ki so jih blokirali, kar je še povečalo ustrahovanje. Kot je pojasnil, se nekateri bojijo tako ustrahovanja, ki poteka pred blokiranjem, kot tudi maščevanja po blokiranju. Zato bo Twitter še naprej raziskoval funkcije, namenjene zaščiti uporabnikov pred zlorabami in zaščiti pred maščevalnimi posledicami blokiranja.  

Vir in foto: BBC News

Print

Novice (1879)

Stran:
Spletno mesto Safe.si uporablja piškotke. Uporabljamo jih za razločevanje med obiskovalci in za štetje obiskovalcev. Uporabljamo lastne piškotke in piškotke storitve Google Analytics. Piškotki so povsem varni in ne vsebujejo občutljivih informacij. Če boste nadaljevanjali z brskanjem po spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Piškotke lahko vedno izbrišete v svojem brskalniku.

Se strinjam / skrij to sporočilo      Več o piškotkih